Aleksandër Gjoka: U deshëm shumë ne të dy (teksti dhe kënga)

U deshëm shumë ne të dy,
dhe çdo mëngjes na gjente bashkë.
E meriton vallë dashurinë?
Nuk më rri pranë kur unë jam larg.

Por unë do të shkojë dhe po të mos vish,
se mua koha më kërkon,
s’mund ta kuptosh ti dashurinë
veç në qytetet me neon!

Dikush më tha se ti do t’vish,
s’më zuri gjumi deri vonë
i the qytetit “Lamtumirë”,
më prit më the në telefon.

“Alo, alo, alo” ty të dëgjoja,
dhe zërin tënd të ngrohtë unë pranë e doja,
s’e fsheha lumturinë dhe në çast të thashë: “Të dua!”
dhe kjo ndodh tek çdo njeri.

Në një stinë dashurie diell s’ka gjithnji,
ka dhe dimër në mes verës, edhe vjeshtë me shi,
por kur jeta thuret bukur diell ka përherë,
katër stinët zemrat bëjnë pranverë.

E dija se do t’vish!

LEXO EDHE: Aleksandër Gjoka: Ti, gjithnjë në mendje më rri (teksti dhe kënga)