Ali Podrimja: Nëse vdes i dashuruar…

Nëse vdes i dashuruar
varrosmëni n’zemër t’ulkojës,
biri i saj thonë jam.

Nëse vdes urrejtur
varrosmëni n’shkëmbin e nemur
vdekje të reja kurrë mos t’lindë
gjaku im e i fisit.

*Titulli i origjinalit: Lutja ime

ObserverKult


ali podrimja mehmet kraja

Lexo edhe:

ALI PODRIMJA: FAJTOR ËSHTË SHQIPTARI QË MERR FRYMË…

Poezi nga Ali Podrimja

Fajtor është shqiptari
që merr frymë
e ec në dy këmbë

Unë që pi medikamente për qetësim
e tërë kohën gjuaj miza
në Nevojtore

Fajtor është shqiptari
që shkrryen gruan e vet
e familjen time shqetëson

Mollën që s’e arrin dora ime
në degën më të lartë
me fjalë të vdekura që mbush

Poezinë e plotë mund ta lexoni KËTU:


ALI PODRIMJA E DESHI PA FUND ATDHEUN, SHQIPËRIA E TIJ NUK NDAHEJ NË VILAJETE…

Në kujtim të Ali Podrimjes
(28.8.1942 – 21.7.2012)

GJAKU QË NUK FALET

Nga Fatmir Sulejmani

Gjatë jetës kam njohur shumë krijues, por të rrallë janë ata që i kam dashur e çmuar si poetin e gjakut që nuk falet, më të veçantin e më shumë brezave krijues. I natyrshëm, i afërt dhe i këndshëm, si poezia që shkruante, të gjitha temat e bisedës Ai i orientonte aty ku ishte sovran – te mbretëresha e artit letrar. Për këtë vijë identitare të Ali Podrimjes, Fatos Arapi, një bard tjetër i poezisë shqipe, do të thotë: Kudo që ndodhet, në tryezë të punës, në udhëtim e sipër, në gjumë, truri i tij i përndezur punon…

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult