Alma Braja: Ndihem si farë, e mbjellë në tokë të huaj

alma braja

Poezi nga Alma Braja

Disa herë ndihem si farë.
E mbjellë në tokë të huaj.
E mbjellë në stinë jo të duhur.
E fjetur.

Disa herë si tokë ndihem
Si tokë e huaj.
Që pret çdo stinë.
Zgjuar.
Të takojë një farë.

Disa herë si farë ndihem.
Dhe si tokë.
Jo e huaj.
Si farë e mbjellë, e mbirë,
e bërë pemë.
Dhe vallëzoj.
Nën ritmin e fëshfëritjes së gjetheve.

Disa herë zgjohem.
Në stinë të duhur.
Por nuk kam mbirë.

ObserverKult

Lexo edhe:

ALMA BRAJA, PJESË E ANTOLOGJISË SË POETEVE SHQIPTARE “MAGMA”

Alma Braja është pjesë e Antologjisë së poeteve shqiptare “Magma”, përpiluar dhe përkthyer nga Vlora Konushevci dhe botuar nga SHB “Littera”, Prishtinë.

Alma Braja u lind në Gjirokastër, Shqipëri, më 1974. Krijime të saj janë botuar në tri antologji, njëra në anglisht, si edhe në gazeta letrare në Shqipëri, Kosovë e
Greqi.
Vëllimi i saj i parë me poezi “Rërë në grusht”, u botua më 2020. Pak kohë më parë, përktheu dhe përgatiti një antologji me poetë shqiptarë në gjuhën greke
që u botuan në revistën greke Φρεαρ – frear.gr

Në “Magma” tridhjetë poete nga gjithë hapësira shqiptare në “Magma”, përmes vargjeve të zgjedhura, flasin në gjuhën shqipe dhe angleze.

MAGMA