Altin Goci: Sa dua të jem larg, larg… (teksti dhe kënga)

Altin Goci: Sa dua të jem larg…

Sa dua të jem larg
larg mërzitjes pa kufi
sonte do këndoj për ju
ju që njihni veç qetësi

Kënga ime ngjitet lart
atje lart në qiellin blu
ju o yje më dëgjoni
kënga ime është për ju

Ëndrrat ndjekin njëra tjetrën
ëndrrat jo nuk kanë mbarim
ju o yje më dëgjoni
tek ju prehet shpirti im

Sa herë ju pyes yje
sa larg jeni ju
ju më duket sikur thoni
fluturo në qiellin blu

Sa do doja në këtë natë
këngën time mos ta mbyll
dhe të ngjitem atje lart
e të kthehem në një yll

Sa herë ju pyes yje
sa larg jeni ju
ju më duket sikur thoni
fluturo në qiellin blu

Sa do doja në këtë natë
këngën time mos ta mbyll
dhe të ngjitem atje lart
e të kthehem në një yll

o ti fluturo larg
o se qielli është i madh.

ObserverKult

———————————————————————————–

Lexo edhe:

Pirro Çako: Letër dashurie (teksti dhe kënga)

Nën një hënë amerikane,
Befas ti seç m’u ringjalle
Ironike, delikate,
Sydremitur si një mace.

Qetësisht e pyeta veten:
Pse vazhdon ta dashurosh
Që të shtosh vetminë, braktisjen?
Ti ne djall të shkosh!

Mua s’më dehu dashuria
Por një kokteil që piva kot
Brenda gotës mbytet vetmia
Dhe unë gotën s’e thyej dot.

Me vonesë aty kuptova
Se ne djall ti s’kishe shkuar
Ishe ulur me cigare
Zemrës sime hidhje valle.

Ndaj nga kontinenti tjetër
Në mesnatë
Me dhimbje shkrova
Katër vargje poezie mbi këtë letër:

Mua s’më dehu dashuria
Por një kokteil qe piva kot!
Brenda gotës mbytet vetmia
Dhe unë gotën s’e thyej dot.

Për herë të parë e pashë se dashuria,
kjo fatkeqësi mbretërore nuk vjen vetëm.
Ndaj të lutem, kthema zemrën!
Por asnjëherë këto vargje s’t’i dërgova
Një tjetër shans të fundit të afrova
“Unë të dua!” Ty…