Amarildo Pregapuca: Në Tiranë, ka ditë që kam ardhur…

amarildo pregapuca

Poezi nga Amarildo Pregapuca

Në Tiranë,
U bënë ditë që kam ardhur,
Një kafe me ty, akoma se kam pirë,
E mbrëmjeve hapat
Se di si më çojnë në “Bulevard”.

Të rinj këtu takoheshim, ecnim, flisnim
Për jetën, botën, perendimin.
Plot pathos
E mban mend?! Si poetët përshkruajnë yjet.
E vajzat kalonin,
Mendt na mirrnin,

Biseda e humbiste fillin.

Këtu,
U njohe dhe ti me tët shoqe
Dhe unë me shpirt kam dashuruar dikur, po këtu,
“Bulevardit” i paska rënë ky tis qetësie,
Ku veç kujtimet, bëjnë zhurmë.

Sa shi ka rënë mbi të qysh atëherë
Plot ëndrra e ngjyra ka larë,
Shumë pyetje përgjigjet morën,
Shumë shpresa, tharrë.

Në Tiranë,
Ka ditë që kam ardhur.
Kafen me ty, akoma se kam pirë.
Kam frikë,
Se e di, do me pyesësh për tët bir.

“A e kam parë?!”
“Përse ka kohë që s’të ka marrë në telefon?!”
“Po të ëmës përse si përgjigjet?!”
“Çfarë ka, çfarë e mundon?!”

E unë që guxim kam me fjalën,
Që e kam dashur, përkëdhelur a pështyrë,
Me të kam lozur, a jam rrahur
E kam shkruar dhjetra poezi.
Pse e paskam kaq të vështirë…të të them ?!

“Po e kam parë,
Në një vend që quhet “Camden Town”
Atje ku ëndërronim të shkonim të dy,
Mbi trotuar, nën tendën e një biblioteke…rrinte shtrirë.
Ju afrova, u ula, e i fola,
Po s’më njohu…

S’ishte mirë.”

Në Tiranë,
Ka ditë që kam ardhur.
Kafen me ty, akoma se kam pirë..

ObserverKult

Lexo edhe:


“TI GRUA E HUAJ…QË TË NJIHJA ÇDO MILIMETËR DIKUR”, BUQETË ME POEZI NGA AMARILDO…