Arilena Ara & Ardit Gjebrea: Kur braktis atë që do (teksti dhe kënga)

Teksti nga Timo Flloko: Kur braktis atë që do

Ti, ti po kthehesh përsëri tek unë,
me pendesë dhe trishtim pafund,
ka kaq kohë që po të pres, sa shumë.

Vjen, përmes erës nëpër net ti vjen,
nostalgji dhe dëshpërim më sjell,
sa e huaj je tani, s’e ndjen?

Ku shkruan ëndrrat, ku?
Kë deshën sytë e tu, s’e di.
Ne heshtim që të dy,
na ndan një ftohtësi tani.

Kur braktis atë që do,
vjen një çast qe e kupton
se pa të ti dot s’jeton…
Çfarë më thuaj vlen në botë,
kur je vetëm e ke ftohtë
dhe një zemër s’e gjen dot?

Ku shkuan pritjet, ku?
Ku ndali hapi yt, s’e di.
Një ndjenjë, në fshehtësi
jam skllavi yt më thotë tani…

Unë, sa trishtim po ndjej në shpirt, çudi!
Kur pendesën shoh në sytë e tu,
s’di të dua, a të humba përgjithnji.

Ti, ti u ktheve,
lotin shoh të ngrirë…
Jam i dobët dhe të fal, s’e di
mund ta kthejmë në jetë dashurinë…

Kur braktis atë që do,
vjen një çast qe e kupton
se pa të ti dot s’jeton…
Çfarë më thuaj vlen në botë,
kur je vetëm e ke ftohtë
dhe një zemër s’e gjen dot?