Shkel dhe vetëm shkel…nga Armendi (teksti dhe kënga)

Shkel dhe vetëm shkel, këngë e kënduar nga Armend Rexhepagiqi

Ktheva, gjërat nëpër vende t’veta,
Mblodha nëpër dhomë ca dromca dashurie,
Ktheva, ktheva ta kërkoj e s’gjeta,
S’gjeta asnjë dromcë të vetme lumturie

Sa i vetmuar jam, mure anë e mbanë,
Shtrëngoma dorën si dikur,
Një çast për t’fluturuar,
O pse aq vrazhdë dënon çdo gjë që është e jonë?

Shkel dhe vetëm shkel,
Asnjë fjalë nuk do të del,
Asgjë pos kësaj kënge, shkel,
Se faj kam unë, pse të desha shumë,
Pse aq shumë të dua.
Shkel, dhe prapë më shkel,
Asnjë britmë s’do të del,
Asgjë pos kësaj kënge, shkelm
Se faj kam unë, pse të desha shumë,
Pse aq shumë të dua.

Ishe e vetmja dashuri e imja,
Ishe dashuri e kohëve të vështira, ishe
Si kalimthi t’ledhatova,
Për një çast i kujtova ditët e mira.
Kot ti je si acar,
Si të ish janar,
Heshtje e përbetuar.
Shkoftë ky vit aq i mallkuar,
Dhembjen me çka ta mas,
T’përmbahem mos t’pëlcas.

Shkel dhe vetëm shkel,
Asnjë fjalë nuk do të del,
Asgjë pos kësaj kënge, shkel,
Se faj kam unë, pse të desha shumë,
Pse aq shumë të dua.
Shkel, dhe prapë më shkel,
Asnjë britmë s’do të del,
Asgjë pos kësaj kënge, shkel,
Se faj kam unë, pse të desha shumë,
Pse aq shumë të dua.

ObserverKult

Kliko edhe:

Armend Rexhepagiqi: Kur dashuria vdes… (teksti dhe kënga)

Ju ftojmë të ndiqni njërën prej këngëve më të bukura të Armend Rexhepagiqit, e cila në vitin 2006 u shpall si kënga fituese e Festivalit “Kënga Magjike”.

Vetëvrasëse-
është kjo qetësi rreth meje,
degët pa behar.
Vetëvrasëse-
ka kohë qe s’ledhatova dashurinë e parë.
Shoqe e keqe na ish vetmia
e rënd e rënd ish si varfëria
e unë u mësova e kapërdija
betejë e gjatë.

ObserverKult