ARS: Intervistë me akademik Bardh Rugovën (video)

Intervistë me akademik Bardh Rugovën

A na duhet një Kongres i ri i drejtshkrimit? Pse duhet rishikuar standardi? Pse duhet integruar paskajorja dhe pjesorja? A e përjashton paskajorja lidhoren?

A është parashkrimi shkencë? Cilat janë mitet për gjuhën shqipe? Standardi: unifikues apo përjashtues?

A po e “prishin” gjuhën gegëfolësit? A na duhen dy standarde? A po vdesin varietetet e gjuhës shqipe?, për këto dhe çështje tjera, flet akademik Bardh Rugova.

ObserverKult


Lexo edhe:

DEBAT PËR LETËRSINË: GËZIM ALIU, ARDIAN HAXHAJ, MELIZA KRASNIQI, BARDH RUGOVA (VIDEO)