Besnik Mustafaj: Ku e dija që s’ishe, unë sot të kërkova

besnik mustafaj...

Poezi nga Besnik Mustafaj

Pranvera iku, avulloi shirat
Dhe lulet pësuan fatin e tyre si përherë:
U mplakën,
                    e humbën shkëlqimin me zgjatjen e ditës
Ashtu në heshtje, pa ankim për sakrifikimin,
U shndërruan në zemër për frutat.

Atje ku ti s’ishe, më çuan këmbët.
Në fakt, i shtyva unë këmbët e mia,
Ku e dija që s’ishe, unë sot të kërkova
Sa për të gënjyer pak veten se prapë të doja.

Më ishte një hile e domosdoshme, hile me veten,
Për të besuar se bëra gjithçka dashurinë ta shpëtoj,
Dhe se veta përpara po vinte e ngjyrosur si flutur,
e hareshme po ashtu si flutur, gjithë ç’i duhet

Harrimit. Domethënë, edhe fillimit.

2 maj 1995

*Titulli i origjinalit: “Pranvera iku

ObserverKult


Lexo edhe:

BESNIK MUSTAFAJ: ËSHTË BUKUR TË ECËSH NË SHI

besnik mustafaj...
Besnik Mustafaj

Lexo edhe:

BESNIK MUSTAFAJ: BARDHYL LONDO REFUZOI TË PUNOJË ME SIGURIMIN KUNDËR ZHITIT… JU TREGOJ BISEDËN…

Ndarja nga jeta e poetit Bardhyl Londo, ka trishtuar miqtë dhe ata që e njohën nga afër në vite të vështira diktature dhe në ditët e lirisë. Londo prej shumë vitesh ka qëndruar i tërhequr, por forca e karakterit sillet në vëmendje kur ai nuk është më.

“Bashkudhëtar në letërsi, kemi qenë bashkë në Lidhjen e Shkrimtarëve dhe bashkë në politikë si deputetë të PD. Dhimbja ime për një mik të çmuar për një gjysmë shekulli është e madhe. Përtej kësaj dhimbje doja t’i bëja një homazh se si rrallë kush ai ka gjetur në veprën e tij, prerjen e tij të asaj që është shqiptare e universal. Është monumentale qëndrimi që mbajti Bardhyl Londo kur Sigurimi i kërkoi të bënte një raport për Visar Zhiti dhe ai e refuzoi. Është nga të rrallët që e pati guximin në atë brez të thoshte nuk bashkëpunoj me sigurimin kundër një poeti”.

Tekstin e plotë e gjeni KETU