Blerina Rogova Gaxha, pjesë e Antologjisë së poeteve shqiptare “Magma”

blerina

Blerina Rogova Gaxha është pjesë e Antologjisë së poeteve shqiptare “Magma”, përpiluar dhe përkthyer nga Vlora Konushevci dhe botuar nga SHB “Littera”, Prishtinë.

Blerina Rogova Gaxha u lind më 1982. Ka botuar librat me poezi: “Gorgonë“ (2009), “Kate“ (2013), “Ajo vjen nga Lindja“ (2016), “Thasë“ (2020) dhe monografinë “Vdekja në letërsinë moderne shqipe”.

Laureate e çmimit ndërkombëtar për letërsinë “Crystal Vilenica Award 2015” në Slloveni, dhe e tri çmimeve kombëtare për librin më të mirë të vitit Gorgonë 2010, Thasë 2020, dhe Vdekja në letërsinë moderne shqipe (Ndre Mjedja, Lasgush Poradeci, Mitrush Kuteli)”, 2022, ndarë nga Ministria e Kulturës e Kosovës.

ardita jatru ardiana shala prishtina alma braja Antologjia e poeteve shqiptare Magma

Në “Magma” tridhjetë poete nga gjithë hapësira shqiptare përmes vargjeve të zgjedhura, flasin në gjuhën shqipe dhe angleze.

Do të gjeni aty poezi nga:

Alma Braja, Ardiana Shala Prishtina, Ardita Jatru, Arjola Zadrima, Blerina Rogova Gaxha, Dije Demiri Frangu, Drita Ademi, Donika Dabishevci, Edi Shukriu, Emine Maliqi, Enkeleda Ristani, Entela Kasi, Erenestina Gjergji Halili, Fakete Rexha, Flutur Mustafa, Herman Hera Çuka, Ilire Zajmi, Leonora Buçinca, Lindita Ahmeti, Manjola Brahaj Halili, Mimoza Ahmeti, Naime Beqiraj, Nora Prekazi, Nurie Emrullai, Puntorie Muça Ziba, Rita Filipi, Dije Lohaj, Vjollcë Berisha, Vlora Ademi dhe Vlora Konushevci.

Librin mund ta porosisni në ObserverKult.

Lexo edhe:

ANTOLOGJIA E POETEVE SHQIPTARE “MAGMA”: POROSITENI ONLINE !