Cesare Pavese: Të due…

Të due.
Kësaj fjale ja di të gjitha
peshën,
tmerrin dhe mrekullinë,
e po ta tham pra,
pothuejse me qetësi.
E kam përdorë kaq pak në jetën teme,
kaq keq,
saqë asht thuejse e re për mue.

Përshtati në shqip: Arjola Zadrima