Charlie Chaplin: Jeto si të duesh, ban çka të thotë zemra

Kanë me të kritiku gjithmonë,
kanë me folë keq për ty
e ka me kenë e vështirë me taku dikë
që ti pëlqesh ashtu siç je.
Kështu që: jeto si të duesh.
Ban çka të thotë zemra : dmth çka të duesh.
Jeta asht një shfaqje teatrale që nuk ka prova fillestare.
Kështu që: këndo, qesh, kërce, duej e jeto intensivisht çdo çast të jetës,
para se të ulet sipari (perdja)
dhe shfaqja të përfundojë pa duertrokitje.

Përshtati në shqip: Arjola Zadrima

ObserverKult

———————

Lexo edhe:

CHARLIE CHAPLIN, PARA DHE PAS HOLLIVUDIT!