Coelho: Këto janë dy testet më të vështira në rrugën shpirtërore

ObserverKult ua sjell disa thënie nga autorë të ndryshëm:

“Dy testet më të vështira në rrugën shpirtërore janë durimi për të pritur për momentin e duhur dhe guximi për të mos u dëshpëruar me atë që ndeshemi.” – Paulo Coelho

“Ke durim për pak kohë; përgojuesit nuk mund të jenë jetëgjatë. E vërteta është fëmijë i kohës; Shumë shpejt ajo do të shfaqet për t’i ndëshkuar ata.” – Immanuel Kant

“Disa janë bërë trima vetëm sepse kanë pasur shumë frikë për t’ia mbathur.” – Thomas Fuller

LEXO EDHE: COELHO: RRUDHAT E THINJAT, DËSHMI SE KENI BËRË DIÇKA NË JETËN TUAJ

“Problemi me njerëzit që e thonë vërtetë atë që e mendojnë është se. Ata besojnë që edhe të tjerët e bëjnë këtë gjithashtu.” – Khaled Hosseini

“Ai që nuk beson mjaftueshëm, nuk do të jetë i besuar.” – Lao Tzu

“Unë kritikoj përmes krijimit dhe jo përmes gjetjes se fajtorit.” – Marcus Tullius Cicero

“Sa më e madhe turma, aq më i papërfillshëm është individi.” – Carl Gustav Jung

“Do të sfidoja në një betejë të mençurisë, por e shoh se je i paarmatosur.” – William Shakespeare

“Nuk mund të ketë krahasim mes asaj që është humbur nga mossuksesi dhe asaj që është humbur nga mostentimi.” – Francis Bacon

“Ne i rrëfejmë mëkatet e vogla vetëm për t’i bindur njerëzit se nuk kemi mëkate më të mëdha.” – François de La Rochefoucauld

“Kur do që e ndjen se duhet ta kritikosh dikë, thjesht kujtoje se jo të gjithë njerëzit në botë i kanë pasur avantazhet qe i kishe ti.” –  F. Scott Fitzgerald

ObserverKult