Dan Fante: Rregulli i hamamtë

Poezi nga Dan Fante

Punёt dhe mbarёsitё
fitohen dhe humben
kёshtu e ka kjo vaki

fёmijёt rriten
duke kopjuar gabimet qё ua kanё treguar tё tjerёt
kёshtu e ka kjo vaki

Hajvanat udhёheqin kombet
bёjnё kampanjё dhe prapё rizgjedhen
kёshtu e ka kjo vaki

budallallёku reciklohet
sikur helm i homogjenizuar gjarpёri
kёshtu e ka kjo vaki

Pasuritё e mёdha
fitohen dhe shpejt avullohen
kёshtu e ka kjo vaki

Historia pёrsёrit vetveten
sё pari vjen si tragjedi pastaj si farsё
kёshtu e ka kjo vaki

Derisa ndonjё hajvan do te ketё logjikё tё mjaftueshme kali
qё tё del nga ky rregull i hamamtё.

Pёrktheu: Fadil Bajraj

ObserverKult

Dan Fante

Lexo edhe:

JANICE D. SODERLING: NJË MBRETËRI SHUMË E VOGËL

Dikur ishte një mbretëreshë
e cila mbretëroi e vetme një mbretëri shumë të vogël,
tre fëmijë, një thes me patate që presin për t’u
qëruar,
një thes me plehra kutërbues që pret të nxirret
jashtë,
një fshesë, e padobishme për fshirje dhe bile edhe më e
padobishme për të fluturuar (jo se ajo
nuk e kishte provuar)
ndërsa tre fëmijët e lartpërmendur presin
presin me frikë,
për të parë se çfarë tjetër do të sajojë kjo
mbretëreshë e trentë
dhe çfarë do t’ju ofrojë për darkë.

Ajo gjithashtu kishte një tik nervor, një filxhan të ciflosur çaji,
dhe para të imëta (asnjëherë të mjaftueshme)…

POEZINË E PLOTË E GJENI KËTU