Danilo Kish: Krushq

Nga sh’pia jéme
Krushqit dalin

si futa t’zi
Nânën ma morën
T’bardhët
Motrën

Zemra jéme ther njâjt
A bien kambanat,
A krisin pushkët…?

P’ej shpisë séme
Dalin krushq

Shqipnue e kthiellue nga Halil Matoshi

LEXO EDHE: DANILO KISH: CENSURA DHE AUTOCENSURA