Dashuria pengon vdekjen… dashuria është jeta

ObserverKult u sjell disa thënie nga Leon Tolstoi

Dashuria pengon vdekjen. Dashuria është jeta. Gjithçka, gjithçka që unë kuptoj, e kuptoj vetëm sepse dua. Është vetëm kjo që mban gjithçka bashkë.

Ne humbëm sepse i thamë vetes sonë se humbëm.

Nuk është bukuria që zgjat, është dashuria që na bën ne të dukemi të bukur.

Kape momentin e lumturisë, dashuro dhe dashurohu. Ky është realiteti i vetëm në botë, gjithçka tjetër është marrëzi.

Respekti u shpik për të zënë vendin bosh, aty ku duhej të ishte dashuria.

ObserverKult