Emin Z. Emini: Ajo hala nuk e ka shkrue poezinë e saj ma t’bukur

ajo
hala nuk e ka shkrue poezinë e saj ma t’bukur

jo pse shtratin e shpirtit shtrue nuk e ka me petale drandofillesh
as pse cicrimat e zojve t’malit ka harrue me i mbledhun
n’pentagramin e ngjyrave t’ylberit
mbas shiut m’i xjerrun

ajo
me duer i ka tubue detnat
dhe me ta marue ka dashni

yjeve t’qjelll’s ua ka shtrydh dritën
si me kjen kmisha kosarësh
dhe në netët pa hanë
udhën ia ka shtrue me dritë
kaçakut t’dashnisë

buzëqeshja e saj e ka zgjanue kozmosin
tue u dhanë gji fëmijve

ajo
zjarrmin e djellit për çdo mjes e dhez me frymë
çdo mbramje me qerpik’ e shuen

po krejt këto kanë ken kot

kapedanja
kurr’ s’ka me mujt me shkrue njatë poezi
me t’tana hiret e me njatë bukuri
shoqe me ia ba vetes.

LEXO EDHE: Emin Z. Emini: Vizatimi i mallit