Emin Z. Emini: Tym e shi

asht nji ditë qi për mbiemën ka të zezën
se vjen me të zeza mugeshash veshun

ajo asht pra kur verbohem
call pse ti ke mbyllun frengjitë e syve
e nuk më merr në shejë
me m’vra
me dritë

asht nji natë e bardha natë
kur ti vjen nuse
veshun me borë e veshun me flakë

asht edhe nji ditë edhe nji natë
përziemun bashkë

dhe jemi ne
ti frymë qi dhez zjarmin
unë oxhak kulle

në sofër pogaçja avulloshe

po tek tym kur të ngjitemi qjejve
e shi të kthehemi për bimët
tek atëherë
kemi me prekë me dorë lumtuninë
kapedane

LEXO EDHE: EMIN Z. EMINI: ZOTI DASHURI ËSHTË