Fatos Rushiti: Ne duhemi

fatos rushiti ne duhemi

Ne duhemi si dora e fëmijës
Që prek një trëndafil të përkulur
Don ta këpus
Por e ndërpret zhurma e madhe
E zogjve në tela elektrikë

Ne duhemi si aktorja e re dhe e bukur
Që lëviz kapelën e hollë nga koka
Për ta përshëndet regjisorin
Në tablonë e provave të një filmi romantik

Ne duhemi si gruaja që i’a zien kafenë e mesditës
Burrit të lodhur nga puna
Duke e larguar nga tavolina parfumin e shtrenjtë
Dhe një roman të trashë dashurie

Ne duhemi si hyrja e turistit poet
Në bibliotekën e madhe të kryeqytetit
Dhe afër lumit natën
Nën dritat e llampave të neonit
Ulet e vajton për librin që s’e gjet

Ne jemi ashtu si duhemi
Ashtu si me prit
Me prit të dalja e dashurisë në dalldi
Te dera e kopshtit të luleve
Që ende s’kanë mbi

Ne jemi si heshtja që s’gabon
Kur thotë se fëmijët dikur s’kishin ekzistuar
Ata bëhen të rinj
E të rinjtë plaken e urtësohen
Apo ngatrrohen në kujtesën e gjërave të marra
Që s’duhej t’i kishin bërë në rini

Ne tani duhemi
Në jemi ëndrra e gjithckasë bredharake
A ka flutur bletë a kitër lozonjare
Që don ta shprish rrjetën
E ëmbëlsisë së mundimeve tona pa shkak

Ne tani marrim frymë
Nën hije të përqafimit pushtues
Po përqafim do të thotë pak
Se toka nën këmbë është e lagshtë
S’don të na mbaj më
S’don të na mbajë

Ne duhemi
Duhemi
Të fshehur nën fat

ObserverKult

Lexo edhe:

FATOS RUSHITI: TI KE MBETUR ERË…

Mos i ëndërro ditët që do të vijnë
Se unë dritë nuk pashë
Tek ecja gjinjve të tu
Shpirtit tënd kur hyra
I vetmuar
Nuk vleja asgjë
As sa këto mendime
Që tani po flasin me ty

Mos i kërko zjarret
Tek shkel mbi ujrat e zemrës

Ti ke mbetur erë

Mund ta ndaj trupin tënd
Në jetra që s’flasin
Që s’vdesin

Unë vetëm po të marr erë
Kështu më lehtë t’i njoh qeshjet

ObserverKult

Lexo edhe:

FATOS RUSHITI: NË SHKUP TË GJITHË TË PËRGJOJNË