Fernando Pessoa: E dashuroj kaq fort… sa kur ta shoh dridhem…

fernando pessoa

Poezi nga Fernando Pessoa

Edhe mungesa e saj
është diçka që rri me mua.
E dashuroj kaq fort,
sa nuk di si ta dëshiroj.
Nëse nuk e shoh,
e përfytyroj dhe bëhem
i fortë si pemët e larta.
Por nëse e shoh dridhem.
Nuk di se çfarë është
ajo që ndjej në mungesën e saj.
Vetja ime e çdo forcë më braktis.
Gjithë realiteti më vështron
si një luledielli
me fytyrën e saj në mes.

Ujdisi shqip Rielna Paja

ObserverKult


Lexo edhe:

FERNANDO PESSOA: TË GJITHA LETRAT E DASHURISË JANË QESHARAKE