Sigmund Freud: Ja përse vuajmë…

Nga: Sigmund Freud

“Ne jemi të kërcënuar me vuajtje nga tre drejtime: nga trupi ynë, i cili është i destinuar të kalbet; nga bota e jashtme e cila mund të tërbohet kundër nesh me forca shkatërruese të pakalueshme dhe të pamëshirshme; dhe në fund, nga marrëdhënia jonë me një njeri tjetër… ky burim i fundit është ndoshta më lënduesi nga gjithë të tjerët.”

ObserverKult


Lexo edhe:

FREUD: NUK JEMI KURRË AQ TË PAMBROJTUR NDAJ VUAJTJES, SA KUR DASHUROJMË

ObserverKult ua sjell disa thënie te Sigmund Freud:

Koha është ena që peshon më shumë kur është bosh.

Të gjithë njerëzit e mëdhenj ruajnë në vetvete diçka fëmijërore.

Për t’u edukuar nuk mjafton arsimi.

Treguesi i parë i idiotësisë, është mungesa e plotë e turpit.

Humori është mekanizmi më i mirë i mbrojtjes.

Para se t’ia ngjeshësh vetes diagnozën e depresionit apo të vetëvlerësimit të paktë, shiko se mos je i rrethuar nga idiotë…

Tekstin e plotë e gjeni KËTU