Gary Snyder: Fshehtësitë e fshirësve

Poezi nag Gary Snyder

Poshtë në shtreze
apo lart larg syve në paret
kohë pas kohe
vit pas viti
bojatisim bash mbi llum.

Kryeinxhinieri
e di
ama s’ka se ç’thotë?
Kompania thotë
kurseni kohë.

Përktheu: Fadil Bajraj

ObserverKult


Lexo edhe:

GARY SNYDER: PARAJA SHKON KUNDËR RRYMËS

Po i dëgjoj njerëzit duke folur për arsyen
Vetëdijen më të lartë, subkoshiencën,
duke shikuar audiencën
nëpër derën anësore
ku përcëllima e diellit bllokon
një ngastër me bar ngjyrë tanini dhe shkurre gjembaçe

Ka njerëz që bëjnë biznes brenda ligjit.
Dhe të tjerët, të cilët e duan shpejtësinë, rrezikun,
Marifetet, që dinë si t’ia heqin
Flamën dikujt, të fitojnë pasuri fantastike,
Të lëndojnë me krahët e fuqishëm të pushtetit,
Dhe pastaj të ngrehin dolli në emër të tij!
ata kurrë si zë kush.
ata e kanë ligjin në dorë.
A është kjo arsyeja? Apo është një ëndërr…

Poezinë e plotë e gjeni KËTU


Lexo edhe:

JOHN YAMRUS: POETI AKADEMIK

është përfshirë në
antologji të panumërta.

ai ka marrë bursa
dhe grante.

ai është i njohur si aktivist
dhe socialist.

ai aktualisht është duke botuar
një poemë goxha të gjatë
që do t’i ketë disa vëllime,
plot me referenca misterioze dhe të errëta.

të paktën një herë në muaj
citon Eskilin
dhe Pindarin.

ka botuar disa vëlime të bisedave dhe
eseve.

e luan për merak
këtë lojë.

gjithmonë është i sigurt të shtrëngojë
dorën e duhur.
ai po ashtu
kurrë s’ka pasur thua të thyer
dhe qeni i tij kurrë nuk ka vjellë në qilim…

Poezinë e plotë e gjeni KËTU