Hajnrih Hajne: Hije puthjesh

Atje, majë shkëmbit të lartë, Këndon ëmbëlsisht Lorelai; Dhe petku i shtatit, i artë, Dhe krehri në dorën e saj.


Hije puthjesh, dashurie
Jeta hije, mrekulli
Vërtet mendoje do zgjaste
Gjithçka në përjetësi?

Çdo gjë e bukur e jona
Si një ëndërr nis humbet
Zemra fillon të harrojë
Gjumi mbi qepalla, tret…

Përktheu: Juliana Vogli