Halil Matoshi: Sy që keshin

halil matoshi:

Poezi nga Halil Matoshi

janë pasqyra e nji bote ekstreme
për nga kërkimi
manifest opurtun estetik

nji luftë mujnë me nalë nji dhimtë
me qetue
nji rrufe

Keshin rrallë njata sy
por kam pa tue u le n’ta
nji univers paralel nji yllsi

Manash delta loti la me të artën
e nji tigreshe trazue
në malin e andrrave që digjen

E fsheh lotin në shtresat
e padokshme t’njerit e Theo’s-it
nuk nxjerr gjamë

Si nji statue antike me jetëshkrim frymëzues

plagët i ka monumentale
ma t’bukurat plagë
në letërsinë e përbotshme
mas themrës së Akilit

vdekja vjen pa pyetun
se ç’plagë mbanë në shtat
Bile me i pasë në zemër
Jo në themër!

ObserverKult

Lexo edhe:

PYETËSORI I PRUSTIT: HALIL MATOSHI

Cila është ideja e juaj për lumturinë e përkryer?
– Nuk ekziston. Njeriu me vet faktin se âsht i destinuem me dekë nuk munet me qenë i lumtun. Po ka çaste qe ia dëftojnë lumtuninë e kullueme…

Cila është frika juaj më e madhe?
– Pushtimi. Ramja n’dorë t’anmikut dhe dhimta.

Cilin person të gjallë e admironi më së shumti?
– Akëcilin qe jep shumë dashuni & siguri. Janë do njerëz ngat të cilëve don me qenë sepse rrezatojnë siguri.

Cili është personaliteti historik më të cilin do të dëshironit të identifikoheshit?
– John F.Kenedy për vendime të vështira dhe Ibrahim Rugova për rezistencën në jodhunë.

Cili është tipari i juaj që nuk e pëlqeni?
– Reaksioni emotiv.

Cili është tipari të cilin nuk e pëlqeni tek të tjerët?
– Nënvetëdija raciste dhe përkulja për mbijetesë…

Në cilat gjëra e teproni?
– Insistimi në atë se kush ka të drejtë. Shfajësimi dhe ngulmimi me e bind tjetrin.

Tekstin e plotë mund ta gjeni KËTU