Jeto në maksimum sepse…

vdis i ri, thenuie te zgjedhura per observerkult

Vdis i ri….thotë Derek. E kush do të donte? Pse do të duhej?
ObserverKult ua sjell disa thënie mbi vdekjen, mbi absurdin e mënyrave se si do dëshironim vdekjen, nga autorë të ndryshëm:

Çdo dëm shkakton pakënaqësi në kujtesë, përveç dëmit të dëmeve, domethënë vdekjes, e cila i jep fund kujtesës dhe jetës njëkohësisht. – Leonardo da Vinci

Më mirë të vdes se të kem frikë. – Martin Luther King

Do të më pëlqente shumë të shihja funeralin tim para se të vdisja.-Maria Edgeworth

Ka vetëm një mënyrë për të refuzuar të nesërmen: të vdesësh. – Victor Hugo

Është e rëndë të vdesësh pa e kuptuar jetën. Është dramatike të jetosh pa e kuptuar vdekjen. – Hermann Hesse

Jeto në maksimum, vdis i ri dhe lëre pas vetes një kufomë të hijshme.- John Derek

Çdo njeri lind si shumë të tjerë e vdes si askush tjetër.  – Martin Heidegger

Siç nuk jam shqetësuar të lind, nuk shqetësohem as të vdes. – Federico García Lorca

Ai që fillon të jetojë, fillon të vdesë. – Francis Quarles

Vdekja ka qindra duar dhe ecën nëpër mijëra rrugë. – T.S. Eliot

E vetmja barazi e njerëzve është fakti se të gjithë duhet të vdesin. – Bob Dylan

Vdekja duket pak e tmerrshme, kur dikush është i sfilitur. – Simone de Beauvoir

ObserverKult

Lexo edhe:

THËNIE NGA WOODY ALLEN: JETOHET NJË HERË TË VETME E DIKUSH ASNJËHERË…

Më mirë frikacak për një minutë se i vdekur për gjithë jetën.

Paratë janë më të mira se varfëria, por vetëm nga pikëpamja ekonomike.

Jetohet një herë të vetme e dikush asnjëherë.

Seksi pa dashuri është një përvojë boshe, por mes përvojave boshe është më e mira.

Avantazhi i të qenit inteligjent është se mund ta bësh idiotin kurdoherë, kurse e kundërta është krejt e pamundur.

Njeriu përbëhet nga dy gjëra: mendja e tij dhe trupi i tij. Vetëm se trupi argëtohet shumë më tepër.

Telashet janë si letrat higjenike, merr një e vijnë dhjetë.