Thënie nga Woody Allen: O veç një jetë e kemi!

thënie...

ObserverKult ua sjell disa thënie të Woody Allen-it:

Më mirë frikacak për një minutë se i vdekur për gjithë jetën.

Paratë janë më të mira se varfëria, por vetëm nga pikëpamja ekonomike.

Jetohet një herë të vetme e dikush asnjëherë.

Seksi pa dashuri është një përvojë boshe, por mes përvojave boshe është më e mira.

Avantazhi i të qenit inteligjent është se mund ta bësh idiotin kurdoherë, kurse e kundërta është krejt e pamundur.

Njeriu përbëhet nga dy gjëra: mendja e tij dhe trupi i tij. Vetëm se trupi argëtohet shumë më tepër.

Telashet janë si letrat higjenike, merr një e vijnë dhjetë.

ObserverKult

Woody Allen

————————————————————–

LEXO EDHE: GËTE: NJË ZEMËR TEPËR E NDJESHME ËSHTË NJË PASURI E PALUMTUR NË KËTË TOKË TË LËKUNDUR…

Disa thënie frymëzuese për jetën dhe suksesin nga Gëte:

Çfarëdo mendon të bësh, apo e ke ëndërr, filloje. Guximi ka gjenialitet, pushtet dhe magji brenda.

Idetë e guximshme janë si lëvizjet e shahistëve që mund të sjellin humbjen e lojës, por krijojnë rastin për të filluar një lojë të re, e cila mund të fitohet.

Dijet që kam unë mund t’i ketë çdo njeri, por zemra ime është vetëm e imja.

Sundoje atë! Bëje botën t’i shërbejë qëllimit tënd, por mos i shërbe asaj.

Të jesh brilant nuk ka asnjë vlerë, nëse ti nuk respekton asgjë.

Karakter, në gjërat e vogla apo të mëdha, do të thotë të marrësh përsipër ato gjëra që ti ndjehesh i zoti t’i bësh.

Një përgjigje korrekte është si një puthje e ëmbël.

Mos iu nënshtro shumë ndjenjave. Një zemër tepër e ndjeshme është një pasuri e palumtur në këtë tokë të lëkundur.

Burracakët kërcënojnë vetëm kur janë të sigurtë.

Njeriut të zgjuar i duket çdo gjë qesharake, njeriut të ndjeshëm i duket çdo gjë e rëndë.

Besoji vetvetes dhe do të dish të jetosh.