Imer Topanica: Të ftoj të më vish, pa këpucët e dynjasë…

Imer Topanica

Ju ftojmë të lexoni poezinë “Mbretëria e shpirtrave”, nga Imer Topanica!

Të ftoj të më vish
Në mbretërinë time
Ku gjuhë e heshtjes shtron qilimin
E qetësisë

Thellë një muzikë
Që nuk dëgjohet me vesh
Por me zemër
I thurë lavde
Dashurisë

Tejmalit të monotonisë
T’i zhveshim lëkurat një nga një
Atë të urrejtjes, smirës e inatit
Të zhytemi në detin e mirësisë

Të ftoj të më vish
Pa këpucët e dynjasë
Pa pallton e derteve
Se këtu
Në këtë mbretëri
Veç damarit të përjetësisë
Puls tjetër nuk dëgjohet

ObserverKult

————————-

Lexo edhe:

ADEM GASHI: TRI KUSHTE DHE NJË DËSHIRË