Instikti i turmës na udhëheq ta vlerësojmë mediokrin si diçka të vyer

Elfriede Jelinek

Instikti i turmës na udhëheq ta vlerësojmë mediokrin si diçka të vyer. Turma beson se është e fortë sepse përbën shumicën. Mes turmës nuk ka as surprizë, e as frikë.
Pjesëtarët e turmës përplasen me njëri-tjetrin për të përftuar iluzionin e të ngrohtit. Mediokrit nuk mund të jenë vetëm për vetëm me dikë, madje as me veten e tyre.
Dhe sa të lumtur duken!

*Shkëputur nga “Pianisti”, 1983.
ObserverKult