Ismail Kadare: Pellgu është tharë

O ju korba, atë natë Syt'e zez përse m'i latë? Drejtë atdheut, n'errsirë, Ika detit Por të lidhur me zinxhirë Prap e gjeta.

Pellgu është tharë, poezi nga Ismail Kadare

Një ditë në fushë shëtisnim,
Dhe ja, te ky pellg mu në fund
Të qeshur të dy ne u pamë
Në ujët që era lëkund.

Tani erdha prap’ tek udha,
Bredh tutje me mallin në gji.
Por pellgu është tharë… siç duket,
Që veten mos shoh në vetmi.

ObserverKult

____

Lexo edhe:

ISMAIL KADARE: NË KOHËN KUR TË DESHA