Kadare: Sillu aq mirë me ata që të lëndojnë, sa t’ju vijë neveri nga vetja e tyre

ti ishe per mua, poezi nga ismail kadare observerkult

ObserverKult ju sjell disa thënie nga autorë të ndryshëm:

“Në fund do të shkojë gjithçka shumë mirë. Nëse nuk shkon mirë, nuk është fundi”. – John Lennon

“Ka vetëm një lumturi në jetë, të duash dhe të të duan”. – George Sand

“Nëse ndihesh i pikëlluar, je duke jetuar në të kaluarën. Nëse ndihesh i shqetësuar, je duke jetuar në të ardhmen. Nëse ndihesh i qetë, je duke jetuar në të tashmen”. – Lao Tzu

“Kur gjendesh përballë dy vendimeve, hidh në ajër një monedhë. Jo sepse do të bëjë zgjedhjen e duhur për ty, por sepse, ekzaktësisht kur ajo është në ajër, do ta dish krejt papritur se çfarë shpreson më shumë”. – Bob Marley

“Çfarëdo të ëndërroni, mund ta realizoni, prandaj fillojeni atë, sepse guximi do t’ju japë gjenialitet, fuqi dhe magji”. – Johan Volfgang von Goethe

“Në fillim të shpërfillin, pastaj të përqeshin, mandej të luftojnë, e në fund ti fiton”. – Gandhi

“Sillu aq mirë me ata që të lëndojnë, sa t’ju vijë neveri nga vetja e tyre”. – Ismail Kadare

“Njerëzit e qetë kanë mendjet më të zhurmshme”. – Stephen Hawking

“Shqetësohuni nga pak çdo ditë, do të humbisni dy vite nga jeta juaj. Nëse diçka është e gabuar, rregullojeni nëse mundeni. Mësojeni veten që të mos shqetësoheni, sepse shqetësimi nuk zgjidh asgjë”. – Ernest Hemingway

ObserverKult