Ku ndodhet Guri i Kamjes?

Guri i Kamjes ndodhet në kufirin midis Malësisë së Mokrës (rrethi i Pogradecit) dhe asaj të Gorës (rrethi i Korçës).


Është majë shkëmbore me lartësi 1461 metra mbi nivelin e detit.

Ekspertët e shpjegojnë kështu formimin e saj:

Fillimisht shkëmbinjtë ranorë te Guri i Kamjes më të qëndrueshëm ndaj gërryerjes, i kanë shpëtuar sheshimit duke u ngritur mbi zonën përreth si një ishull.

Pastajn agjentët e ndryshëm atmosferikë (shiu, bora, era etj), aty kanë gdhendur forma të shumëllojshme mikrorelievi.

I parë nga larg, Guri i Kamjes i ngjan një anijeje të madhe.

Forma pra si pasojë e skalitjes dhe modelimit të vazhdueshëm nga erozioni.

Guri i Kamjes Është monument natyre./ ObserverKult