Kujtim Shabani: Sa të rritesh ti…

shkrim per librari observerkult kujtim shabani

Sot është ditë e madhe!
E para, bli bukë.
Për secilën motër e secilin vëlla
merr nga një!

Bli edhe kripë.
Ajo shkon nga pak,
me karar,
por duhet shumë.

Pastaj bli vaj,
he ty vaj të shkofshin punët!
Pak yndyrë
bën mirë.

Mollë kemi në oborr,
dhe na jep.

Ullinj,
qershi –
mos bli.
Ato kanë kocka dhe të ngelin në fyt!
Dëgjo nënën.

Na, sot bli mish!
E mishin merre me asht,
shumë asht, thuaji kasapit.
Se ai i jep gjellës shije
E të bën të fortë!

Dhe ne duhet të jemi të fortë, bir,
sa të rritesh ti…

ObserverKult