Maria Sudibyo: Nuk do të kthehet më…

S’më pëlqejnë fjalët
“Është faji im!”
“Është faji yt!”
Sepse gjithçka do të jetë ndërkaq në shkarëzim.
Diçka do të mbetet e ikur,
diçka nuk do të kthehet më
si më parë
dhe asnjëri nuk do të hedhë hapin
të përpiqet ta ndreqë.

Përktheu: Irena Dono

LEXO EDHE: Erica Jong: Është një dhimbje që nuk do të më ndahet kurrë