Anna Magnani: Merrmëni gjithçka, por jo dashurinë!

Dashuria? Merrmëni gjithçka, çmimin Oscar, paratë, shtëpinë, por dashurinë jo. Dashurinë mos ma merrni: dashuria është shi dhe erë, është diell dhe yll. Dashuria është frymëmarrje dhe, e di, unë e di, është helm.

Ndonjë mbrëmje i them vetes: Anna hap sytë, ky është përvëlimi që të dërgon tek krijuesi.
Sepse, shikoni, e pranoj që kam një karakter të tepruar dhe të papërmbajtur. S’di të frenohem, sa herë dashuroj përkushtohem kokë e këmbë.

Ta dija ç’torturë, mandej të dalësh e gjallë, ç’tragjedi t’ia mbathësh!
Dhe një mëngjes zgjohesh në shtrat dhe s’të ka mbetur më pikë gjaku. Por pastaj ia nis nga e para dhe është e mrekullueshme.

ObserverKult


Lexo edhe:

ÇDO RRUDHË IMJA ËSHTË NJË RRAHJE E ZEMRËS SIME…