Michael McClure: Nuk është maskaradë

KUR SHIHET ME SY TË THJESHTË

KUR SHIHET ME SY TË BUTË

KUR SHIHET ME SY TË ÇARTUR

kur shihet me sy nga çdo vend
dhe çdo njollë e pështymës në shkallë betoni
dhe çdo krimb dhe secili Raphael dhe çdo kokrrizë
rëre nga çdo dimension i mundshëm,
kohë dhe çdo hapësirë

-UNË JAM KREJT I NJËJTË.

Genomët zhyten në puset e zhivës.
Kutërbimi i squfurit që digjet
mbulon tubat, proteinat hungërojnë në fjalimin e kthjellët

DHE

KJO

ËSHTË

VETËM

këtu (në këtë vend)

ku ky gjeth ose degëz në gishtat e mi
reflekton në të kuqen e zbehtë, dritë në formë Y.

KJO ËSHTË SHUMË!

POR REALE!

Të gjitha gjërat janë gjallë, dhe vërtitjet
e fantazive joreale të sendeve të forta.
-apo jo!

NUK ËSHTË MASKARADË!

Ky nuk është kurth dhe as gropë

por Liri

kur shihet me sy të thjeshtë ose me sy të çartur

Përktheu: Fadil Bajraj


Lexo edhe:

JOHN YAMRUS: POETI AKADEMIK

ObserverKult