Mos qaj për të shkuarën, mos ëndërro për të ardhmen, përqendro mendjen tek e tashmja

ObserverKult ua sjell disa thënie nga autorë të ndryshëm:

Një betejë është e humbur kur mendon se e ke humbur (Jean-Paul Sartre)

Kënaqu me atë që ke, dhe lëri gjërat ashtu siç janë. Kur të kuptosh që s’mungon asgjë, e gjithë bota do të përkasë (Lao Tzu)

Sa më shumë e mendoj aq më shumë e kuptoj që s’ka asgjë më artistike se sa të duash të tjerët (Vincent Van Gogh)

A nuk është interesante se si jemi të gjithë të krijuar nga Zoti, dhe prapë dallojmë kaq shumë. (Desmond Tutu)

Mos qaj për të shkuarën, mos ëndërro për të ardhmen, përqendro mendjen tek e tashmja (Buda)

Mos i bëj të tjerëve atë që s’të pëlqen të ta bëjnë ty (Sokrati)

Jeto sikur do vdesësh nesër, mëso sikur të duhet të jetosh gjithmonë (Mahatma Gandhi)

Ajo që dimë është një pikë, ajo që nuk dimë është oqean (Isaac Newton)

ObserverKult


Lexo edhe:

SYLVIA PLATH: TË LUTEM, MOS MË PYET KUSH JAM…