Muharrem Qena: Për mue nuk lind dielli më (teksti dhe kënga)

“Mallëngjimi”, këngë e kënduar nga Muharrem Qena

O vendi im!
Të thërras unë me mall,
Këtu jetë më nep vetëm kjo kangë,
se anë e kand, kudo që kërkoj
pa si ty të dashtun nuk gjej.

Ku janë ato fusha, ku ato kaçuba
Vajza të bukura,
si n’vendin tim kund nuk ka.

I huaj jam!
Dashuni nuk kam
Për mue nuk lind dielli më

O vendi im!
Përbuzje ku s’ka,
si të lashë e dola në mërgim.

O Sharr o baba im,
Gërmi pushimi im,
Adriatiku im,
Tash vetëm po ju kujtoj.

ObserverKult

———————–

Nga po ky këngëtar:

Muharrem Qena: Lamtumirë ti e bukra vashë (teksti dhe kënga)

Lamtumirë ti o e bukra vashë
unë do t’vete tash o hije n’vend të largët.

Më vjen keq vasho që nuk u pamë
dhe pa m`dhan besë vashë
na duhet me u nda,
por besoj se netët nuk na janë harru
t’përqafum që i kemi kalu…

Këngën e plotë e gjeni KËTU


MUHARREM QENA: A THU ASHT’ MA LEHTË PA DHIMBJE (TEKSTI DHE KËNGA)

A thu asht’ ma lehtë pa dhimbje,
A thu ma bukur pa lot,
A thu ti ke me u kthye,
Dhe prapë me qenë na të dy?

A thu më është fati i tillë,
A thu gjithmonë me vujtje,
A thue ti do t’më kthehesh,
Dhe prapë me qen na të dy?

Këngën e plotë e gjeni KËTU