E shkuara e harruara…

E shkuara, e kaluara, e harruara, thonë…ObserverKult ua sjellë disa thënie për të:

Përmes faljes nuk mund të ndryshosh të shkuarën, por me siguri mund të ndryshosh të ardhmen./ Bernard Meltzer

Duhet të përshtatemi me të tashmen ndonëse na duket më e mirë e shkuara./ Baltasar Gracian

Mëso të shkuarën nëse do të dish të ardhmen./ Konfuci

Kam një mosbesim të tillë për të ardhmen, saqë bëj projekte për të shkuarën./ Ennio Flaiano

E ardhmja na mundon, e kaluara s’na lëshon, ja përse e tashmja na rrëshqet./ Gustave Flaubert

Nga e shkuara duhet të marrim zjarrin, jo hirin./Jean Jaures

Ne mund t’i mbyllim hesapet me të shkuarën, por e shkuara s’i mbyll hesapet me ne./ William Shakespeare

Jeta duhet kuptuar duke shikuar nga e kaluara, por jetohet duke bërë përpara./ Soren Kierkegaard

E shkuara është i vetmi realitet njerëzor. Gjithçka është, është e shkuar./ Anatole France

E kaluara më tërheq, e tashmja më gjunjëzon sepse e ardhmja është vdekja./ De Maupassant

E kaluara, nganjëherë, i bën jastekët të parehatshëm./ Federico Moccia

ObserverKult

Lexo edhe:

OSHO: MOS LEJO QË E SHKUARA TË NDËRHYJË, MOS LEJO QË E ARDHMJA TË TË TREMBË…

Është ky sekreti i thjeshtë i lumturisë. Çfarëdolloj gjëje që bën, mos lejo që e shkuara të ndërhyjë, mos lejo që e ardhmja të të trembë. Sepse e kaluara nuk ekziston më, dhe e ardhmja nuk ka ardhur ende. Të jetosh në kujtime, në imagjinatë, do të thotë të jetosh në mosekzistencë”.

Lexo për më shumë KETU