Një njeri që nuk ka bërë asnjë gabim, nuk ka provuar asnjë gjë të re në jetën e tij…

mandela

ObserverKult ua sjell disa thënie të Nelson Mandelës:

Njeriu guximtar nuk është ai që nuk ka frikë, por ai që frikën arrin ta kontrollojë.
E dimë çfarë duhet bërë: gjithçka që mungon është vullneti.

Mos më gjykoni për sukseset e mia, por për gjithë ato herë që jam rrëzuar e jam ringritur.

Njerëzit mësojnë të urrejnë, e nëse mësojnë të urrejnë, mund të mësojnë edhe të duan, sepse për zemrën njerëzore dashuria është më e natyrshme se urrejtja.

Nuk ka asnjë rrugë të thjeshtë për lirinë.

Është mënyra se si e kemi ndryshuar jetën e të tjerëve, që i jep kuptim jetës sonë.

Një fitues është thjesht një ëndërrimtar që nuk ka hequr dorë.

Falja liron shpirtin dhe heq frikën. Prandaj, falja është një armë e fuqishme.

Një njeri që nuk ka bërë asnjë gabim, nuk ka provuar asnjë gjë të re në jetën e tij.

ObserverKult


Lexo edhe:

THËNIE NGA MADONNA: SHUMË NJERËZ S’ARRIJNË KURRË TA THONË SE ÇFARË DUAN…