Në moshën pesëdhjetë vjeçare secili ka fytyrën që meriton…

Më poshtë ju sjellim disa thënie të George Orwellit:

Në kohën e mashtrimeve universale, të thuash të vërtetën është një akt revolucionar.

Qëllimi i një shakaje nuk është ta degradojë njeriun, por t’i kujtojë atij se tashmë i tillë është.

Sado e maskuar qoftë, lëmosha është gjithmonë e tmerrshme. Egziston një parehati, pothuajse një urrejtje sekrete, mes atij që jep dhe atij që merr.

Në moshën pesëdhjetë vjeçare secili ka fytyrën që meriton.

Librat më të mirë janë pikërisht ata që thonë gjëra që i dimë.

Liria e vërtetë e shtypit është t’u thuash njerëzve atë që njerëzit nuk dëshirojnë të dëgjojnë.

Përballë dhimbjes nuk ka heronj.

Lufta është paqe. Liria është skllavëri. Injoranca është fuqi.

Një tërmet është kaq shumë qejf kur ka kaluar.

Bukuria është e pakuptimtë derisa ajo të ndahet me të tjerët./ ObserverKult