Pietro Napolitano: Që kur ike…

Që kur ike ti këtej
u thanë lulet,
u tha gjithësej.
Vetëm një gjethëz
mendërze
edhe më qëndroi,
që si zemra ime,
ty
nuk të harroi.

*Shkëputur nga ‘Antologji e poezisë bashkëkohore arbëreshe’, përgatitur nga Nasho Jorgaqi

LEXO EDHE: DASHURIA ËSHTË SI TRËNDAFILI, GJITHË LULE DHE GJEMBA, thënie nga Nasho Jorgaqi