“Pranvera në Prishtinë” nga 10 këngëtarë, cilin pëlqeni (VIDEO)

pranvera në prishtinë

Kënga “Pranvera në Prishtinë”, është ndër më të pëlqyerat shqipe.

U komponua nga Musa Piperku me tekst të poetit Milaim Berisha dhe u këndua nga Sabri Fejzullahu u shpërblye në “Akordet e Kosovës” -1981.

Në vazhdim ju sjellim të kënduar nga 10 këngëtarë të ndryshëm:

Sabri Fejzullahu:

Aleksandër Gjoka:

Dhurata Dora

Florent Abrashi

Neki Emra


Bashkim Gagica

Yllka Kuqi

Miranda Hashani

Pier Noshi

Qëndresa Bunjaku

Teksti

Pranvera në Prishtinë

A t’kujtohet natë e parë,
shi kur binte në Prishtinë?
Unë e ti si dy këng’tarë
pëshpëritnim për dashurinë!

Unë të doja, ti më doje
lugut t’gjelbër të Gërmisë;
Yj’t mbi qiell na bënin roje
e lisat gjelb’ronin prej lakmisë!

S’harrohet kjo ngrohtësi e parë
kur pranvera ishte në Prishtinë!
Unë e ti si dy këngëtarë
thurnim vargje për ardhmërinë!

ObserverKult

Kliko edhe:

“VOLIM TE BUDALO MALA” KOPJE E “PRANVERA NË PRISHTINË”, KUR KROATËT “VIDHNIN” KËNGËT SHQIPE (VIDEO)

NGJASHMËRIA MES KËNGËS TURKE DHE KËNGËS ‘E DEHUN JAM’ TË NEXHMIE PAGARUSHËS! (VIDEO)