Preç Zogaj: Papushim kërkon të ndalet zemra ime

preç zogaj
Preç Zogaj

Kërkon të ndalet zemra ime 
një natë, një orë të vetme, një çast. 
Të bjerë në gjumë të thellë, të fiket 
si llampa e ndriçuesit të vogël. Tak! 

Vetëm ajo nuk është ndaluar kurrë. 
E vetme ka shënuar rrjedhën e jetës sime, 
duke zmbrapsur shigjeta, sulme, hile, rrengje, 
duke pastruar helme e fashitur klithma….
Vetëm ajo, gjithmonë ajo, zemra.  

Tani kërkon pushim, pushim, 
sëpaku një grimë here, sa të çlodhet pak. 
A mund ta pres në këmbë, si një fantazmë? 
A mund të jetohet, paksa zemërndalur? 

Nuk është e drejtë t’ia zgjas mundimet 
me barna, ushtrime, privime, shërbime. 
Le t’i mbyllë ventrikulat si sy dhe unë 
i drejtë me të, të bie me të. 
Më i mirë se jam do të kujtohem.

ObserverKult


Lexo edhe:

PREÇ ZOGAJ: PA E DITUR SA SHUMË MË DOJE