Qerim Ujkani: Aty ku e pres… mungoj vetëm unë

Aty ku e pres, mungoj vetëm unë

Çdo gjë është gati vera, gota
Mishi i pjekur në hell, sofra

A thua do të dijë se e prisja
Edhe atëherë kur s’do të vinte

Në fund të çdo shprese e durimi
Pritja ime niste nga vetë fillimi
Çdo gjë, çdo gjë është gati
Kulla ime hap dyet me fletë

Nipat ngrenë dolli heqin valle
Kafka ime gjëmon si daullë dasme

Pritja ime pa mua atin shalon.

ObserverKult

*Shkëputur nga libri me poezi “Mesjetarë të përjetshëm”

——————

Lexo edhe:

QERIM UJKANI: POPULLI I DI TË GJITHA

Populli i di të gjitha di të flasë di të heshtë

 Kur flet
 Gurëve të varrezave u hyn shpirti dhe lëvizin
 Midis flamujsh dhe rrëmetesh
 Ushtojnë sheshet
 Bien daullet
 Të nisurave iu shfaqen fundet
 Sundimtarët janë të qetë

 Kur hesht
 Si gryka malesh kapërdin rrufetë
 Mes dhëmbësh kërcëlluar i shkrepëtijnë vetëtimat
 Gjëmimet i ndrydh në vete
 U thotë fjalë të urta i qetëson
 Durimin e vet e krahason me të malit me borë
 Sundimtarët s’i merr gjumi

 Populli i di të gjitha di të flasë di të heshtë

 II
 Populli i di të gjitha di të jetojë di të vdesë

 Herët në mëngjes
 Hukat duart të mos i bjerë përthonjsh nis punën
 Te kroi te shelgu pret të bukurën belkëputurën
 Bën dasmë gëzimin e ndan me të gjithë
 Shtëpinë e mbush me fëmijë
 Brez më brez
 Shpie kujtimin

 E shkon në luftë
 Thirrja për liri të atdheut i hyn drejt në histori
 Me vete merr armën trastën këngën
 E s’pritet e s’ndalet
 Veçse në fitore dhe përmendore
 Liria s’pret
 Duhet për çdo çast

Populli i di të gjitha di të jetojë di të vdesë

 III
 Populli i di të gjitha di kë ka mik kë armik

 Hap derën e shtëpisë
 Ndez zjarrin shtron sofrën
 E në sofër bukë kripë e zemër
 Kurrë s’e provon në ditë të mira
 E ruan për ditë të vështirë
 Ia mban besën

POEZINË E PLOTË E GJENI KËTU