Redon Makashi: Lërmë të të shoh në sy… (teksti dhe kënga)

E kaluar e largët sa vjen e më afron,
Të dikurshmen sjell të tashmen ma largon,
Më vjen pak e turbullt, pamjen s’ma mundëson,
Dhe koha do t’kaloj atë do e pastroj.

Bëj të shtrihem dhe gjumi nuk më zë,
Bëj të ngrihem papritur takoj atë,
E përshëndes, i them si je?
Ajo më shtrëngon dorën buzëqesh.
Thotë nuk të lë sonte të flesh.

Diçka të thjesht kërkon nga ty,
Lërmë të të shoh në sy… të flas me gojë.
Në botën tënde unë të hy,
Dhe të shoh aty më mirë se sa më do dhe ti.

ObserverKult

——

Lexo edhe:


REDON MAKASHI: PSE KE FRIKË, TI ZEMRA IME (TEKSTI DHE KËNGA)