Rexhep Shahu: Kësaj nate sonte i duhen sytë e tu

rexhep shahu
Rexhep Shahu

Poezi nga Rexhep Shahu

I duhen duart e tua fytyrës time që digjet
duart e tua t’më rrëshqasin në fytyrë
ta shkruajnë dashurinë
ashtu siç i duhet një hënë sonte kësaj nate
për të mos e lënë krejt të verbër
të mos thejë qafën nëpër yje të shuar.

I duhen buzët e tua fytyrës time sonte
fryma jote t’më derdhet mbi fytyrë
buza jote buzës time t’ia mbyllë portën e vdekjes
e shpirtin tim ta bëjë puthje
që jeton në ty
veç në ty.

Kësaj nate sonte i duhen sytë e tu.

ObserverKult


rexhep shahu
Rexhep Shahu

Lexo edhe:

REXHEP SHAHU: NËSE NUK KENI TALENT TË SHKRUANI, VIDHNI KRIJIMTARI TË TË TJERËVE…

Nga Rexhep Shahu

Nuk është mëkat me vjedhë vargje as poezi…

Dy tituj të mëdhej: Lakmia me lak në fyt dhe Pushkë me erë.
Ju që vidhni poezi, proza, krijime tjera, jini të lirë të vidhni. Ju pergëzoj! Përkrah dhe edhe ju nderoj që vidhni krijimtari prej të tjerëve. Kjo vjedhje është e bukur, se vidhni gjëra të bukura.

Si the… edhe diamanti është i bukur… Po i bukur është diamanti, por copën e vjedhur të tij e mban një njeri, një grua a vajzë e bukur dhe ia shohin pak njerëz, shumë pak.

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult