Riza Braholli: Sonte dua të jem vetëm me ty

Sonte dua të jem vetëm me ty
vetëm me erëmimin tënd,
me frymën që e ke vetëm ti
dhe që më bën mua të jem yt bir.

Në udhë jam;
arratia pas një reje është udha ime
me fije të hollë flokësh
gjithmonë të bardhë.

Por, të gjitha retë
të çojnë te vjeshta, te dimri
e unë jam dheu i braktisur
i beharit që lakmon shira.

Ah qielli i atij motit
me prush qershori…!
Tashti të gjitha netët kanë një yll që digjet
e zemra ime është një pëllëmbë
që mbledh hirin
e asaj dite.

Dua të vij tek ti átë,
veç, atë shtegun e vjetër,
ma përmbyti loti i mallit;
dhe si ta gjej përmidis gjithë atyre
shtigjeve pafund e të ftohta të ballit?

ObserverKult