Rri e qetë zemra ime e thyer

Nga Christina Rossetti

Shpresa se isha në ëndërr ishte një ëndërr.
Ishte veç një ëndërr; dhe tani zgjohem
rehatprishur, e lodhur dhe e plakur,
për hir të një ëndrre.

E var harpën mbi një pemë,
një shelg lotues në liqen;
E var harpën e heshtur atje,
të shtrembëruar dhe të këputur
Për hir të një ëndrre.

Rri e qetë, rri e qetë zemra ime e thyer;
Zemra ime e heshtur rri pa lëvizur dhe e copëtuar.
Jeta dhe bota dhe unë vetë kemi ndryshuar,
për hir të një ëndrre.

*Titulli i origjinalit: “Mirazh”

Përktheu: Irena Dono

ObserverKult


Lexo edhe:

Christina Rossetti: Ah, mjerë unë për lavdinë e së kaluarës