Rrahman Dedaj: Gjërat që s’preken

Me dashurinë që s’preket
Vetëm deti më lidh

E hudh mollën s’arrin
Në bregun e etur
Vasha me bukë në kokë
Emrin tim e kërkon

E hudh mollën e s’arrin
Unaza bie në ujë

Në shtëpinë time prej koraleve
Vetëm unë
Dhe gjërat që s’preken.