Shakespeare: Mos e shpenzo dashurinë tënde për dikë që nuk e vlerëson atë

ObserverKult ua sjell disa thënie nga William Shakespeare

“Si të më duash, si të më urresh, të dyja janë në të mirën time. Nëse më do, unë do të jem përherë në zemrën tënde. Nëse më urren, unë do të jem përherë në mendjen tënde”.

“Pritshmëritë e larta janë rrënjët e çdo trishtimi”.

“Ki më shumë nga sa tregon. Fol më pak nga sa di”.

“Kur fjalët dështojnë, muzika flet”.

“Nuk ka asgjë të mirë, apo të keqe. Të menduarit i ndajnë gjërat në të mira, apo të këqija”.

“Duaji të gjithë, besoju disave, mos i bëj keq askujt”.

“Disa kanë lindur të mëdhenj, disa sigurojnë madhështinë, ndërsa disa e kanë madhështinë të lindur brenda vetes”.

“Fati nuk është i shkruar në yje, por tek vetja jonë”.

“Mos e shpenzo dashurinë tënde për dikë që nuk e vlerëson atë”.

“Ec ngadalë dhe me zgjuarsi. Ata që nxitohen, pengohen dhe bien”.

“Është më mirë të jesh tri orë përpara, se sa një minutë me vonesë”.

“Gjithmonë janë personat e gabuar, ata që mësimet e duhura në jetë”.